İstanbulluyorum

  • 32.1715
  • 34.9020
  • 40.6429
Başkan Yazıcı ve Millet Vekili Kurum Gençlerle Buluştu
Başkan Yazıcı ve Millet Vekili Kurum Gençlerle Buluştu

Başkan Yazıcı ve Millet Vekili Kurum Gençlerle Buluştu

Gurur Tablomuz!

Tuzla Belediyesi, her yıl üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlediği "Üniversite Hazırlık Kursları" programının başarılı mezunları için özel bir etkinlik düzenledi. Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde dereceye giren 524 öğrenci için "Gurur Tablomuz" adlı bir kutlama programı gerçekleştirildi. Bu özel günde, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, genç üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar.

Programa AK Parti İstanbul Millet Vekili ve Önemli İsimler Yer Aldı

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi (TUZGEM) bünyesindeki kurslara katılarak üniversiteye hazırlık sürecinde başarılı olan 524 öğrenci, Ayyıldız Sosyal Tesislerinde düzenlenen özel bir programa katıldı. Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Talha Tayfur, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır gibi önemli isimler de katıldı.

Milletvekili Kurum, Gençlere Tecrübelerini Aktardı

AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, gençlerle bir araya gelerek kendi yaşam tecrübelerinden yola çıkarak tavsiyelerde bulundu. Milletvekili Kurum, gençlere, "Önümüzdeki 4-5 yılı çok iyi değerlendirin. Üniversite hayatı sadece kendinizi sınırlamanız için bir adım değil, aynı zamanda ülkenize hizmet etme yolunun bir başlangıcıdır. Sizler bizim umudumuzsunuz, ülkenin geleceğisiniz. İleride farklı pozisyonlarda ülkemize hizmet edeceksiniz. Emin olun ki geleceğimiz parlak olacak. Kendinizi her alanda geliştirin ve ülkemizin bayrağı için çalışın. Size nasıl yardımcı olabilirsek, yapmaya hazırız. Allah size başarılar versin" şeklinde seslendi.

Başkan Yazıcı'dan 3 Bin TL Burs Sözü!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da gençlere hitap ederek, "Şimdi yeni bir döneme girdiniz. Hayatınızın dönüm noktalarından birini atlattınız. Bundan sonraki yaşamınızı şekillendirecek olan sizsiniz" dedi. Üniversite yaşamına dair deneyimlerini paylaşan Başkan Yazıcı, "Üniversite, bilgi ve deneyimlerin merkezidir. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirin. ÇAP yaparak, yan dal ekleyerek kendinizi geliştirin. Ayrıca, yüksek lisans ve doktora yapmayı kesinlikle düşünmelisiniz" şeklinde önerilerde bulundu. Başkan Yazıcı, ayrıca belediye olarak üniversite öğrencilerine 3 bin TL burs verme sözü verdi.

Yüksek Başarı kazanan Öğrenciler

Programda söz alan öğrencilerden Neval Ercan, üniversite sınavında ilk 5 bin içinde yer alarak Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandı. Ercan, "Başarıya ulaşmamda Tuzla Belediyesi'nin sunduğu imkanlar büyük bir rol oynadı. TUZGEM öğretmenleri her zaman yanımızdaydılar ve destek oldular. Şimdi hedeflediğim yerdeyim ve gelecekte de bu eğitimi aldığım yerden aldığım bilgi ve değerlerle vatanıma hizmet ederek, iyi nesiller yetiştirmek istiyorum" dedi. Diğer bir öğrenci olan Onur Hanifa ise yüzde 100 burslu olarak Acıbadem Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünü kazandığını belirterek, Tuzla'ya 2016 yılında geldiğini ve Tuzla Gençlik Merkezi (TUZGEM) bünyesindeki hazırlık kurslarına katılarak üniversite sınavlarına girdiğini söyledi. Hanifa, "TUZGEM hocaları ve idarecileri sayesinde tüm zorlukları aşıp başarıya ulaştım. Umarım gelecekte onları gururlandırabilirim" şeklinde konuştu.